Hőszigetelő termékcsalád


Hőpajzs4


Fűtési és hűtési költségek megtakarítása és penészmentes falak - A HP4 egy, magyar fejlesztésű nanotechnológiás bevonat, melyet az építõipar számára tökéletesítettek.

A HŐPAJZS4 bevonat vákuumgolyókból és egy speciális kötőanyagból áll. A golyók mérete Ø10-120 µm között változik, ezt azt jelenti, hogy a felhordás után a bevonatban egymás felett több réteg hőreflexióra képes golyó, közöttük pedig egy speciális kötőanyag található.

A HŐPAJZS4 hővisszaverő anyag más elven működik, mint a közismert szigetelő anyagok, pl. a EPS polisztirolok vagy a kőzetgyapot ill. üveggyapot alapanyagúak. HŐPAJZS4 a működési elvéből kifolyólag számos kedvező tulajdonságokkal bír, mely tulajdonságok fokozott mértékben javítják egy helyiség komfortját, energiát lehet vele megtakarítani, valamint a kivitelezés során minimális költségek merülnek fel egyéb más hőszigetelő anyagok alkalmazási költségeivel szemben.

A HŐPAJZS4 használata esetén a hősugárzás 70-90%-át visszaveri a helyiségbe így a meleg hónapokban csökkenti a helyiség felmelegedését, téli hónapokban egyenletes gyors felmelegedést biztosít akár 20-40%-al csökkentve a fűtési költségeket. A HŐPAJZS4 energiát , azaz pénzt takarít meg az Ön számára!

A HŐPAJZS4 használata megszünteti a hőhidakat. A hőhídnál a fal felületi hőmérséklete alacsonyabb mint a környezetében, így a levegőben levő pára a felületre kicsapódik. A falak felületén kialakuló apró vízcseppecskék adnak lehetőséget a levegőben jelenlevő penészgombák megtelepedésének. A HŐPAJZS4 mikron nagyságú kicsiny vákuumgömböcskék sokaságából áll. A vákuumgolyók a meleget a falon egyenletesen oszlatják el, áthidalva és leszigetelve a hőhídakat. Ha nincs hőhíd, nincs felületi páralecsapódás, így nagymértékben csökken a penészesedés kialakulásának lehetősége.

émi tüvGreen Shield könnyűbeton


Mi a Green Shield?

Kiváló hő- és hagszigetelő betonok, tetőszigetelés utólag is:

A Green Shield egy speciális könnyűbeton adalék, ami újrahasznosított polisztirol golyócskákból és különböző adalékokból készül. Cement homok és víz hozzáadásával, géppel vagy kézzel keverhetjük készre az anyagot. Akár 12-szer lehet könnyebb és 30-szor jobb a hőszigetelési tulajdonságokkal bírhat, mint a normál beton . Nem tűzveszélyes, ellen áll a penésznek és rágcsálóknak, higénikus, környezetbarát.

A hőszigetelés egyre inkább nem csak személyes érdekünk a növekvő energiaárak miatt, hanem környezetünk magasfokú szennyezése miatt társadalmi érdekünk is. Fontos tehát, hogy az építkezést már alapjaiban ennek tükrében érdemes elkezdeni, amihez az Green Shield egy hatalmas segítség, hiszen a tervező rugalmasan tudja változtani a sűrűségét, így a felhasználási területeket is.

Utólagos hozzáépítéseknél, tetőtérbeépítésnel különlegesen könnyű testsűrűsége, fizikai és hőtani képességei miatt nem kell az alapot (az esetek nagy százalékában) megerősíteni.

Nagy előnye, hogy a tervező választhatja ki, hogy a végleges készbeton milyen sűrűségen hol legyen bedolgozva, szemelött tartva a szükséges fizikai, hőtani szükségleteket. Igy sokoldalúan es mindig a legoptimálisabban felhasználható az Green Shield

A Green Shield könnyûbeton alapanyag az eddig ismert könnyûbetonok újabb generációja, jó hõ és hangszigetelõ tulajdonságai révén állja a versenyt az élvonalban lévõ szigetelõ termékekkel. Cement, homok és víz hozzáadásával készíthetjük el a kívánt sûrûségû szigetelõanyagot

Tulajdonságai

  • 12-szer könnyebb, mint a beton (200-900 kg/m3 )
  • Mai elvárásoknak megfelelő hőszigetelő képesség
  • Hangszigetelés (53 dB, 7cm-es vastagnál ( 500 kg/m3 )
  • Többféle sűrűségben keverhető. (Födémek 200kg/m3-től Járható felület 500 kg/m3-től)
  • Egyszerűen bedolgozható hagyományos betonkeverővel
  • Ellen áll a rágcsálóknak
  • nem penészesedik
  • Környezetbarát
  • Alkalmas öko-barát építkezésekhez

Használati példák:

Használat Ajánlott sűrűség
Vertikális és horizontális struktúrák
Nem teherhordó függőleges falak
Lapos, ferde tetők

(200,300)
Mennyezet, padló szigetelés
Teraszok erkélyek lapostetők

(350,500,700,900)
Rugalmas út, ösvény alap, tenisz és sport pályák
Kültéri medencék szigetelése
Földalatti csövek szigetelése

(200,350,500)

KVARC SHIELD homlokzati hőszigetelő vakolat.

Új generációs homlokzati szigetelés lég és páraáteresztő, és nem éghető módon:

A KVARC SHIELD ultrakönnyű homlokzati hőszigetelő vakolatot különösen azoknak ajánljuk akik már felfigyeltek rá, rosszabb esetben meg is tapasztalták az egyéb nem lég- és páraáteresztő szigetelés hátrányait, problémáit. Akik szeretnének olyan szigetelést képezni házukra, ami hosszan tart anélkül hogy rágcsálók, bogarak költözzenek bele vagy a ház fala és a szigetelő táblák közötti légrésbe.

Egy lélegző hőszigetelő rendszer, amely nem zárja az épületbe a párát, ezzel megakadályozza a penészesedést, páralecsapódást, valamint –a vakolt felhordás miatt- kiküszöböli a hőszigetelés és a falszerkezet közötti légrést, abban ugyanis télen lecsapódhat a pára, így nagymértékben csökkentve a hőszigetelés hatékonyságát.A KVARC SHIELD hőszigetelő vakolat A1-es „nem éghető” tűzállósági besorolással rendelkezik, ez a normál épületeknél is fontos szempont, de a középmagas és magas épületeknél a szigorodó tűzoltósági előírások miatt kiemelkedő jelentőséggel bír. Jó a rendszer hőcsillapítása, tehát nem csak a téli hideg ellen véd, de nyáron a nap sugárzó hőjének is ellenáll, így csökkentve a fűtési, hűtési költségeket és kellemes klímát teremt az épületben egész évben.

Mi a Kvarc Shield?

A KVARC SHIELD egy magyar fejlesztésű hőszigetelő vakolat, melynek létrejöttét a következő oldalon említett problémák kiküszöbölése, az energifelhasználás hatékony csökkentése és az egészséges-komfortos élettér kialakításnak célja vezérelte. Alkalmazható külső és belső térben tégla, beton, pórusbeton felületekre extrakönnyű hőszigetelő vakolatként. Ajánlott már meglévő vakolatokra, kapcsos kőburkolatok mögötti hézag kitöltésre, tetőterek, padlásfödémek szigetelésére akár utólag is. Könnyűszerkezetes épületek szigetelésére (táblás és szálas anyagok) kiváltására.

A KVARC SHIELD ultra könnyű hőszigetelő anyag igazi újdonság. A terméket nem táblákban ragasztják fel a falra, nincs szükség dűbelekkel való külön rögzítésre. Felhordása történhet kézzel vagy géppel (habarcs szivattyúval). Így a kivitelezés gyorsan és folyamatosan végezhető.

Az anyag állagának köszönhetően teljes hézagkitöltő, ezáltal nagyszerűen alkalmazkodik bármilyen felületi egyenlőtlenséghez. Teljesen légrésmentes, egységes szigetelö réteget képez a ház köré. Mivel egységes rétegről beszélünk, amely nincs átfúrva, dűbelekkel átütve és összeillesztések sem találhatóak rajta, ezért a KVARC SHIELD -el hőhíd mentes szigetelést kaphatunk.
A KVARC SHIELD -el a külső mechanikai hatásokkal szemben ellenállóbb homlokzatot képezhetünk.
A KVARC SHIELD hőszigetelő vakolat alkalmas mind új építésű, mind régebbi épületek utólagos hőszigetelésére.

A KVARC SHIELD nehezen éghető, ezért tűzvédelmi szempontból több emeletes épületekbe is beépíthető. A tűz terjedését megakadályozza, füstöt nem fejleszt. Nincs égve csöpögés, ezért optimális tűzvédelmi megoldást nyújt. Kiváló hangszigetelő képességű és páraáteresztő, mivel nem akadályozza a pára homlokzaton keresztül törtértő átjutását. A rendszerben nincs páradúsulás, a belső terek nem penészednek.

A KVARC SHIELD-el készített réteg nem zsugorodik, nem tágul. Ez a mérettartás is biztosítja a homlokzat hosszú élettartamát.


Használata

A KVARC SHIELD alkalmazható külső és belső térben tégla, beton, pórusbeton felületekre extrakönnyű hőszigetelő vakolatként.

A felhasználás nem különbözik más vakolatok felhordásától:
Történhet kis mennyiség esetén akár kézzel, nagyobb felületeken gépi bedolgozással, így a kivitelezés gyorsan és folyamatosan végezhető. A gépi kivitelezéshez habarcsszivattyút használunk. A kizárások, mint vezetősín működnek, így segítik munkánkat, melyek mentén az utolsó réteget elhúzva hálózható felületet kapunk. Végeredményben egy masszív burkolatot kapunk, ami ellenáll a környezeti behatásoknak és szerkezetéből adódóan hangszigetelő is.

Kézi felhordás:

Ezen felhordási módot akkor ajánljuk, amikor kisebb felületről van szó. A habarcsládában kézi keverővel gyorsan megkeverhető a habarcs, amit ezután könnyű súlya végett erőlködés nélkül felhordhatunk a kívánt felületre. a kívánt vastagság felvitele után elhúzzuk. Miután meghúzott a szigetelés, glettvassal beágyazzuk a hálót és a glettelés után felhordjuk a kívánt vakolatot.

Fontos hogy a zárófelület páraáteresztő legyen.

Gépi felhordás:

KVARC SHIELD-et habarcsszivattyúval felhordjuk egy rétegben, kb 5 cm vastagságban, egészen 15 cm vastagságig. Újabb réteg felhordása csak az alatta lévő réteg kellő mértékű száradása után történhet. A bekevert habarcsot 2 órán belül fel kell használni. Felhordást követően 24 órán belül nem érheti fagy. A kívánt felület elérése céljából ajánljuk a üvegszövet háló beágyazását és glettelését. Az így elkészített felületre minimum 5 nap után hordjuk fel a fedővakolatot.


Összetevők: speciális adalékok, kvarc homok és újrahasznosított, darált potisztirol gyöngy.

Kiszerelés: 50 literes zsákokban, plusz a kötőanyag vödrökben

Vízigény: 1 zsákhoz (50 liter) kb. 10 liter víz